Tamanna

07.12.2020

Tamanna Agnihotri (23), programleder, skuespiller

Klementiner

Foreldrene mine pleide å si at alt i livet er en gave i form av læring. Seks år gamle meg trodde ikke helt på det. Til jul ønsket jeg meg derfor alltid store gaver innpakket i glitrende papir og gullsløyfer. Med en stor familie var jula den beste tiden på året. Det var jo snakk om masse gaver og hvem ville ikke ha gaver som barn? Så enkel var jula for lille meg.

 Jeg husker godt den første julen med min hund, Lucky. Det er den beste  og største gaven jeg kunne ha fått. En liten svart valp i en stor indisk familie der de minste måtte kalle ham "bhaia", som betyr bror på hindi. Vi var heldige som hadde Lucky.

Nå handler julen om tid. Tid med familien. Tid til meg selv. Tid til å spise godt. Tid for mammas «jule» laks, som er krydret med krydder av de beste sorter.

Julen handler ikke lenger om gaver og glitrende papir. Det er tid for nostalgi, mimring og skape nye minner. Jul er pappa som blir sur fordi vi alltid glemmer å kjøpe rosenkål. Duften av appelsin og krydder. 

Mamma kjøper alltid flere kilo med klementiner, som om ikke det er nok, tar onkel også med seg flere kasser med klementiner. Til slutt er hele huset fylt med klementiner som ingen klarer å spise opp. 

Julen i år blir ikke helt den samme. Det blir mindre familie på besøk, mindre gaver. Ingen Lucky. Plutselig er det bare oss fire i familien som skal feire jul sammen. Det blir mindre mat, mindre støy. 

Men vet du hva? Det syntes jeg er helt greit. Fordi vi har hverandre og mer enn nok klementiner vi må spise opp sammen.

 


Illustrasjon: Rebecca Agnihotri

Tamanna Agnihotri er programleder, skuespiller og freelance casting agent født og oppvokst i Oslo. Hun har siden ung alder vært aktiv med både musikk, dans og teater, blant annet oppsetninger på Oslo World Music Festival, Den Mangfaldige Scenen. Christiania Teater og Det Norske Teateret. 

Agnihotri er utdannet medieviter fra Universitetet I Oslo og har jobbet i flere år med casting hos ulike byråer. Agnihotri hadde sin debut som skuespiller i TV-serien "Skitten Snø", der hun spiller birollen Anila.

Før dette har hun spilt en liten rolle i Erik Poppes "Utøya 22.juli" som var nominert til Berlin Film Festival i 2018. Agnihotri er aktuell med "Mensen", et minitalk-show produsert av NRK P3 som inviterer kjente gjester til å fortelle sine flaue, fine og morsomme mensenhistorier. Nå jobber hun med "PÅLOGGA" som er en podkast om livet på internett. Podkasten har oppstart i januar og er produsert av NRK P3.