Ide og bakgrunn

Ideen til dette juleheftet ble født 5. november 2020 i en krevende tid med pandemi, økende frykt, avstand, polarisering og ekstremisme. Den hadde sin bakgrunn i en følelse av håpløshet og ble derfor påtrengende da den dukket opp. Jeg følte meg kallet og ville ikke vente eller utsette ideen til jeg hadde bedre tid. Jeg ville gjøre NOE. "Tid for jul" ble dette NOE.

Etter 25 dager med lite søvn, minimalt med hvile, hundrevis av mailer frem og tilbake, skriving, telefoner, redigering, mekking av webløsninger, layout og publiseringsabeid er et annerledes julehefte endelig klart.

Hovedillustrasjon til dette heftet har superdyktige Sahar Ajami laget og mer av hennes arbeid kan du se under "Kunstnerne". Der du også kan oppdage andre kunstnere og deres fantastiske arbeid etterhvert. Dette juleheftet hadde ikke blitt noe av uten alle bidragsyterne som stilte opp og skrev hver sin lille juletekst, og illustrerte.

Takk!!!

Mahmona Khan

1. Desember 2020

(Dette digitale Juleheftet er mitt private initiativ. Tid for jul - et annerledes julehefte» er imidlertid planlagt for utgivelse i papirutgave julen 2022 på enaforlag. Noen bidrag fra årets nettside blir med videre til papirutgaven, og noe blir nyskrevet.)

Mahmona Khan (f. 1973)  er forfatter. Hun har tidligere lang erfaring som journalist og redaktør og har blant annet jobbet for Dagbladet, LO-Aktuelt, nettmagasinet X-plosiv og skrevet flere bøker for ungdom, barn og voksne. Hun har forfatterutdanning fra Norsk Barnebokinstitutt og debuterte med ungdomsromanen Skitten snø i 2011. Denne boken ble TV-serie for NRK i 2019. Khan var serieskaper og skrev manus sammen med manusforfatter Thomas Moldestad.