Fela

23.12.2020

Felipe Orellana Castro (34) hip hop artist og skuespiller

3 brødre en mor og en far

Av og til, eller, mesteparten av dagene som ga meg den uskyldige gleden som barn, har med tiden som forvandlet seg om til noe som fyller meg med tanker og følelsen av tristhet.

Kjemperart å si det høyt.

Hvor mye jeg gledet meg som barn.

Den gleden var så uskyldig og så ren, for det var så lite som skulle til for å glede en ung Felipe.

Uansett hvor mye kjipt som skjedde før visse dager jeg gledet meg til, så hadde slike ting aldri en påvirkning på meg, for det var bare noen dager til feks bursdagen min.

Da fikk jeg besøk av venner, vi spiste masse god mat og vi fikk lov til å koble Super Nintendo konsollen min til Tv-en på stua. Bare DETTE, var en stor greie for meg!

Gleden i fjeset til mine venner går i sakte film i hodet mitt når jeg tenker tilbake på det nå. Det føles godt å reise tilbake i tid for å være tilbake i de øyeblikkene der.

Hvertfall jul!

Den ene dagen hvor 3 brødre fra Chile hadde smoking på seg og pakket opp gaver etter tur, for å så spise masse god mat som mamma og pappa hadde lagd hele dagen.

Man starter tidlig på dagen med kalkunen! Den må marineres før den skal i ovnen.

Lenge! Typisk chilenere..

Smak!

Smaken er utrolig viktig!!

Og ikke tørr kalkun!! Det skjedde aldri i vårt hjem...

En gang fikk vi en Turtles luftballong leke.

Den hadde foreldrene våres brukt masse penger på.

Det skjønte vi ikke før mange år senere.

3 barn, en mor og en far. Til sammen hadde de 4 jobber.

2 jobber hver.

For oss.

Jeg drømmer meg veldig ofte tilbake.

Idag er vi 2 barn og en forelder.

2 sønner og en far.

Vi skåler fortsatt hvert år sammen.

Dessverre så gjør vi dette i en kirkegård.

Vi lager fortsatt utrolig god mat sammen, gir hverandre noen gaver, ringer alle nevøer, nieser, familien i hjemlandet, før vi tar turen til Høybråten kirkegård med blomster og lys.

Jula har med andre blitt noe helt annet for meg og min familie.

Vi samler oss og pynter oss og har det utrolig koselig sammen, fordi vi bruker fortsatt like mye tid på å lage mat denne dagen og vi har masse rester til gjennom hele romjula.

Fantastisk!

Men uansett hvor mye vi prøver å distrahere oss selv fra å føle på hva vi alle 3 føler på, så sniker den tristheten seg opp på meg.

Det er umulig å holde den på avstand.

Den sniker seg egentlig ikke opp på meg, den holder meg i hånda hele dagen.

Det går ikke an å skjule det faktumet at jeg skulle ønske jeg kunne dele denne dagen med den familien vi var.

3 brødre, en mor og en far.

Å gi jula en ny betydning for meg som person, har tatt tid.

Flere år.

Til den dag idag.

Gleden er der fortsatt, men når jula kommer, så holder jeg hender med gleden med den ene hånda og sorg med den andre hånda.


Felipe Orellana Castro har jobbet som ungdomsarbeider i mange år i varierte felt  i tillegg til at han har bygget seg et sterkt navn innenfor hip hop miljøet i Norge. 

Han startet som gruppemedlem i Breaknecks, før han startet sin solokarriere med debutalbumet "D.U.R.E" i 2012, en debut som sikret ham tittelen årets hip hop album kåret av WiMP. Siden den gang har han jobbet for fullt med artistkarrieren og rukket å gi ut 3 solo album, en EP med gruppen Degos, vunnet RapValg, adidas Originals Experience og opptrådt med selveste Manu Chao da han var på besøk på Mela huset og besøkt Lindmo etter å ha gitt sitt tredje solo album "Ole Brumms vei". I Tillegg til alt dette, har denne travle personen satset for fullt på sin skuespillerkarriere! 

Han har hentet terningkast 6 av Dagbladet for sin aller første forestilling "Vinduer" (Regi Veronica Salinas, Jon Tombre) og terningkast 5 av Aftenposten for sin braksuksess "Blokk til blokk" (Regi Spkrbox). Denne sistnevnte forestillingen har hentet utallige gode anmeldelser fra bla Dagsavisen, Klassekampen, Morgenbladet og Aftenposten. Dagsavisen skrev "Bør bli obligatorisk for alle sosialarbeidere og politikere i Norge"."En opplevelse som er større enn en konsert og rikere enn en vanlig forestilling", Aftenposten. De har vært æret av å motta Ungdom og Fritid sin Ærespris for forestillingen og nå nylig også Oslo Kommunes kunstnerpris for forestillingen og deres lange innsats for kultur og arbeidet med ungdom i Oslo.De skal snart på Norgesturne med forestillingen, hvor de besøker 23 byer i Norge via Riksteateret, men før det så er Fela å se på andre episode av Hver gang vi møtes, for å overraske en av vertene med en opptreden. Fela er en travel og engasjert kreativ sjel som kommer til å jobbe mye med sin skuespiller- og musikk karriere fremover.