Amir Shaheen 

08.12.2020

Amir Shaheen (33), tekstforfatter og komiker

Elsker JUL!

 Med en streng og konservativ muslimsk far, var det ingen julestemning hjemme hos meg da jeg vokste opp. Men på rommet mitt satt jeg og så julefilmer på tv og var så fascinert av dette. Hvordan er det å ferie jul, tenkte jeg. 

Da jeg ble eldre fikk jeg meg norsk kjæreste og ble endelig invitert til å feire jul hos hennes familie. Da var det i gang med juleshopping- gaver til henne, familien hennes og hunden til familien. Kvelden var kommet, julemiddagen var klar og endelig fikk jeg smake på pinnekjøtt. Etter middagen åpnet alle sammen gavene sine og ingen var glemt. 

Der satt jeg, en norsk-pakistaner med en etnisk norsk familie og tenkte dette er jo ikke så annerledes enn EID. 

Komikeren i meg tenkte - hvilken religion er det som stjeler fra hvem her? Jeg er heldig som har fått oppleve julen, julebord med venner og jobb og lange julemiddager med god familie, men dessverre har jeg aldri møtt julenissen. Selve julefeiringen føles mer som en del av den norske kulturen, heller enn en religiøs feiring. Jeg håper flere med utenlandsk bakgrunn uavhengig av religion, velger å feire eller lærer mer om jul.


Amir Shaheen fra Bergen har utviklet tv-serien «Home For Christmas» Netflix Originals, sammen med Kristian Andersen. Etter dette har han jobbet sammen med Einar Drama, Monday Media Scripted og Barbosa film. Han er en nysgjerrig type som alltid er ute etter de rare historiene som ingen andre vil fortelle. 

Til våren debuterer han med sin første bok «F*** Hjernen min» på Fair Forlag. F*** Hjernen min er en samling av morsomme og absurde historier som utforsker verden, uten at den blir for seriøst. Amir Shaheen fra Oslo, komiker og tekstforfatter. 

18. Desember vil Sesong 2 av «Home For Christmas» være tilgjengelig på Netflix.