Finn Tore

09.12.2020

Finn Tore Carlos Camacho Bjørnsand (35) er fysioterapeut og Hintsa Performance Coach

Guttakrutt

Jeg føler meg så utrolig privilegert som har vokst opp i et multikulturelt samfunn der mange kulturer har bidratt til fantastiske opplevelser. Siden min mor er fra Mexico, min far er Norsk og jeg er oppdratt på Furuset - gikk det i Eid, De tre vise menn og Julefeiring hele vinterhalvåret.

Julefeiring bydde på mange fridager der både pakistanske, chilenske, filippinske og somaliske venner samlet seg. Familiemiddagene var norsk-inspirert og gutta var redd for å bli servert svin, det er jo «TobaToba», (ikke halal). 

Derfor endte det alltid opp med at vi gutta dro til Vinnys Kebab og ønsket hverandre en «JulMubarik».

Hjemme hos oss feiret vi en tradisjonell norsk jul stort sett bare kjernefamilien og av og til sammen med besteforeldrene. Vi spiste deilig norsk julemat. Julekvelden gikk i å åpne gaver, spise enda mer julemat og kransekake mens Tven var på med julekonsert i bakgrunnen. Det ble mye TV-titting også, men mens de «typisk norske» så på Askepott, Nøtteknekkeren og Reisen til Julestjernen, så vi Furuset-gutta på Scarface og Terminator.

Fritiden gikk også ut på utallige Futsal Turneringer på Ekebergs Julecup, der ikke-etnisk nordmenn preget store deler av fotballbanen, med teknisk spill og Tupac Hit «em-up» på høyttaleranlegget. LatinKings var selvfølgelig favorittlaget. 

Det var mye fint som skjedde i jula, derfor var det også viktig at vi så bra ut. Turen gikk derfor allid til Ali`s Frisør på Grønland, der gutta ble servert Te og røyken satt skjevt i munnen til frisøren Ali. Her var det god stemning med tyrkiske «MTV med Tarkan» i bakgrunnen. Selv om alle gutta gikk ut derifra med samme sveisen, følte vi oss så «terte» (Tert = Kjekkas på Kebab norsk og stammer fra punjabi).

All den tiden vi tilbrakte sammen, bidro til at vi kom enda tettere sammen. Våre bakgrunner og forskjeller stod aldri i veien.

Det blir jul i år også, bare at helligdagene med guttakrutt er bytta ut med kona og svigers. De siste ni årene har det vært tradisjon å bli med kone og svigerfar på julemesse i St. Olav Domkirke første juledag. Her er «JulMubarik» byttet ut med «Sretan Bozic» (God Jul på kroatisk). Kona kommer også fra et flerkulturelt sted i Oslo og med kroatisk opprinnelse gir det fremdeles herlig mix av krydder i jula. Noe vi begge nyter og setter pris på.


Finn-Tore er gründer av Muskelklinikken, Sportsklinikken, Norges idretts- og helseinstitutt og Hintsa Norway. Han er utdannet fysioterapeut, har han studert idrettsvitenskap, tatt mastergrad i Athletic Therapy, og har nå påbegynt studiet Doctor of Manual Therapy. 

Finn-Tore reiser internasjonalt for å undervise i sitt fagfelt, er fagpolitisk engasjert og leder for Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF), og sitter i styret i Rådet for Muskelskjeletthelse.

Muskelklinikken